12 Temmuz 2010 Pazartesi

Davetler İçin Şık Elbiseler

Haziran ayından itibaren artan kokteyller, nişan törenleri, nikahlar ve çeşitli balolar her nekadar eğlence ve kutlama amaçlı olsalar da kadınlar için kıyafet seçme safhası bazen bir o kadar kabusa dönüşebiliyor.

Arka arkaya gelen ve sizi her haftasonu 'ne giymeliyim' sorusuyla başbaşa bırakan davetler, her sene olduğu gibi bu sene de hiç şüphesiz Ağustos sonlarına kadar aynı hızda devam edecek. Gece elbisesi dendiğinde akla birçok seçenek gelse de, iş bizim ne giyeceğimize geldiğinde karar vermekte oldukça zorlanıyoruz. Uzun mu, kısa mı? Bronz tende mükemmel duracak parlak bir renk mi yoksa klasikten vazgeçmeyip kendimizi garantileyecek bir siyah mı? Desenli mi, taşlı mı, straplez mi, yoksa modayı sonuna kadar takip edip asimetrik mayokinilerimizden sonra gece elbisemiz de asimetrik mi olmalı?Bu sonsuz sorulara biraz olsun yardımcı olabilmek için bu ay sizlere bazı seçenekler sunarak, sezonun en gözde gece elbiselerinde bahsetmek istedik.

Birçok starın tercih ettiği Lübnanlı Elie Saab'ın tasarımları her zaman olduğu gibi bu sezon da göz kamaştırmaya devam ediyor. Pastel tonlara ağırlık veren Saab, yine bol kesim eteklere yoğunlaşarak straplez elbiseleri ön plana çıkarıyor.

Elie Saab

Elie SaabElie Saab

Bu yaz gece elbiselerinde, diğer kıyafetlerde de olduğu gibi tek omuzlular ve asimetrik stiller oldukça moda. Özellikle Lanvin'in tek omuzlu kısa elbiseleri sade ama şık ve aynı zamanda fırfır motifiyle süslenmiş. Farklılıktan yana olanlar için ise Valentino'nun 2010 yaz koleksiyonu ideal diyebiliriz. Straplez elbiselere yoğunlaşan Valentino, kullandığı ince tiril tiril kumaşlarla bu sıcak yaz gecelerine dayanabilmenizi sağlarken, tasarımlarına kattığı büyük fiyonk efektleriyle kendinizi şık bir hediye paketi gibi hissetmenizi sağlayacak. Ancak; eğer klasik bir Valentino hayranıysanız o zaman üstünde bu sezonun yansımaları olan , tek omuzlu ve fırfır ağırlıklı uzun kırmızı bir gece elbisesi tam da size göre.

valentino

Lanvin

Tabii ki gideceğiniz davete göre seçiminiz farklılık gösterecek, bazen kısa ve abartısız yeterli olacakken bazen ise adeta bir peri masalından çıkmış gibi görünmek isteyeceksiniz. İşte bu noktada kesinlikle yardımınıza yetişecek tek bir isim var. O da Marchesa! Kullandığı farklı kumaşlarla mükemmel alternatifler yaratan Marchesa elbiseleri bizim favorimiz. Saten ya da tül, dar ya da bol; stili ne olursa olsun hepsi birbirinden güzel olan bu elbiselerde seçenek oldukça fazla. Bej ve beyazın sıkça kullanıldığı tasarımlarda aynı zamanda kırmızının en parlak tonlarını ve altın sarısının ışıltısını bulmak da mümkün. Her ne kadar düğünlerde misafirlerin beyaz uzun elbise giymemesi taraftarı olsak da Marchesa'nın beyaz elbiselerine hayır demek çok zor. Ayrıca Armani Privé ve Christian Dior da peri masalı seçeneklerine farklı tatlar katıyor.


Marchesa

Armani



Eğer ne tür bir elbise giyceğinize karar veremiyorsanız o zaman Oscar de la Renta sizin çözümünüz olabilir. Tasarımlarında turuncu, mor, bej, gri gibi farklı renklere yer veren marka, aynı zamanda straplez uzun balo elbiseleriyle birlikte kısa ve abartısız seçenekler sunarak farklı alternatifleri toplu halde size sunuyor.

Oscar de la Renta

Halston

1 yorum:

Yazılar hakkında fikirlerinizi paylaşın!