22 Ocak 2011 Cumartesi

Blue Valentine [Film]

Blue Valentine

Film Dean (Ryan Gosling) ve Cindy (Michelle Williams) çiftinin ilişkisi üzerine kurulmuş 112 dakikalık bir dram. Romantik etiketini birçok yerde göreceksiniz; ama hayır, bu film sağlam bir dram bence. Küçük bir kızları olan çiftin tanışmalarından, günümüze ilişkilerini flashbackler (bu kelime Lost ile hayatımızın parçası oldu, türkçesini düşünemiyorum artık) ile anlatıyor.

---spoiler---
Filmi izlerken birçok insan kendi ilişkilerinden bir parça bulacaktır ki bu da anlatılan konu klişe olmasına rağmen etkisini kat kat artırmaya yetiyor. Filmde Dean ve Cindy'nin kavgalarında, tartışmalarında birden kendinizi olayın içinde bulup, yaşadıklarınızı görmeye başlıyorsunuz. Bu nedenle yorumlarda filmin hayatın çok da içinden bir hikayeyi olduğu gibi anlattığı vurgulanıyor. Olağanın anlatılması dışında farklı bir anlatım ya da hikaye beklememenizi öneririm. Konu klasik olunca, oyunculuklar ve çekim tekniği devreye giriyor. Çekim tekniği konusunda yorum yapabilmem mümkün değil, uzmanlar yorumlarlar mutlaka. Benim dikkatimi çeken oyunculuklar oldu. Ryan Gosling hayranı değilim ama kendisi tam anlamıyla döktürmüş. Michelle Williams ve Ryan Gosling oyunculuklarıyla öne çıkıyorlar. Bir de filmin sonu var ki, filmi o kadar da başarılı bulmayan bende mi sorun anlamadım :) Filmi izleyenlerle tartışmak isterim. Sonuç olarak izlemek isterseniz etkileyici ve sağlam bir film sizi bekliyor.
Sonunda olumsuz düşüncelerle tamamlamanız da mümkün, zira benim ilk izlenimim o yönde olmuştu, kaçırdığım noktalar adına filme bir şans daha vermeyi düşünüyorum yakın zamanda. Bu yönüyle de Eternal Sunshine of the Spotless Mind'ın kaderini paylaşabilecek gibi görünüyor. Hatırlarsanız filme hayran olacak derecede seven de vardır (ben o gruptayım evet), hiçbir özelliği olmadığını düşünen de. (üzgünüm ama bu grubun filmi yeterince anlayamadığını düşünüyorum :))
Bir de her filmde aklınızda kalan bir sahne olur ya, benim aklımda kalan sahne Dean ve Cindy'nin evlendikten sonra çıktıkları o mükemmel aydınlıktaki kapıdan karamsar ve karanlık şimdiki zamana geçiş sahnesiydi. İzlerken çok etkilendim, Cindy'nin çaresizliğini hissettim, Dean ağlarken üzüldüm. Ekşi sözlükte yorumlardan birinde "Filmde Cindy'nin dramı, Dean'in de tutkusu var aslında." denmiş, özeti budur bence.
---spoiler---


IMDb puanı an itibariyle 8.1, tavsiyedir.
Not: Film nc-17 yani 17 yaş üstü içerik sınıflandırmasıyla gösterime girdi, bilginize...

5 yorum:

  1. yerim bu ryan goslingi : )P

    YanıtlaSil
  2. evet ya bu adamın bakışlarına bayılıyorum :)

    YanıtlaSil
  3. ryannnnnn:))) her filmi guzell bir dee

    YanıtlaSil
  4. @mine, bakışları konusunda hemfikiriz sanıyorum :)

    @pelininstyle, genelde sağlam filmler seçiyor kendisine di mi :) beğenerek izliyoruz sağolsun :)

    YanıtlaSil

Yazılar hakkında fikirlerinizi paylaşın!