15 Ağustos 2011 Pazartesi

The Girl with the Dragon Tattoo Filminden Görüntüler

The Girl with the Dragon Tattoo

Stieg Larsson'ın Millenium üçlemesinin ilki olan, orijinal adıyla "Män som hatar kvinnor" (Erkeklerden Nefret Eden Kadınlar), ticari çevirisiyle "The Girl with the Dragon Tattoo" (Ejderha Dövmeli Kız) kitabı İsveç yapımı olarak çekilmişti hatırlarsanız. Üçlemeyi okuyan ve serinin hayranlarından biri olarak film versiyonunu beğenmesem de imdb okuyucularının çekilen üç film arasında en başarılı film olarak onu bulduğunu belirtmeden geçemeyeceğim. Zira puanı: 7.7.

The Girl with the Dragon Tattoo

Millenyum serisiyle ilgili çok şey yazıldı çizildi, ufak bir google taramasıyla bir çok bilgiye ulaşabilirsiniz. Bu süreçte beni en çok heyecanlandıran haber ilk kitabın yani Ejderha Dövmeli Kız'ın Hollywood yorumuyla, daha da önemlisi David Fincher yönetmenliğinde yeniden çekiliyor olmasıydı. 21 Aralık'ta gösterime girecek filmde Daniel Craig Mikael Blomkvist, Rooney Mara ise Lisbeth Salander rolüyle karşımıza çıkacak. Filmin çekimleri İsveç'te devam ediyor.

The Girl with the Dragon Tattoo


[ Meraklısına: Lisbeth Salander rolünü canlandıran Rooney Mara, The Social Network filmini izleyenlere yabancı bir karakter değil. Kendisi Erica Albright rolündeydi. 
Martin Vanger rolünde karşımıza çıkacak karakter (Stellan Skarsgård) ise True Blood dizisindeki yakışıklı vampirimiz Eric'in ( Alexander Skarsgård) babası. ]

4 yorum:

  1. ben şu anda kitabını okuyorum herhangi bir spoiler vardır diye yazının sadece son kısmını okudum dıyebilirim :)

    http://kelebebek.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  2. spoiler yok, sadece film bilgileri :) dikkatsiz bir anımda değilsem spoiler olduğunu belirtmeden yazmıyorum, gönül rahatlığıyla okuyabilirsin :) sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. :) okudum , bilgiler için teşekürler :)

    ben kitabı okuduktan sonra filmden zevk alamaıyorum maalesef , cunku kitapta tipleri kendimce belirleyip onları oyle yasıyorum filmlerde tamamen farklı tipler oluo :)

    YanıtlaSil
  4. rica ederim :) maalesef benim için de öyle, çok beğendiğim kitapların film uyarlamalarını ne kadar heyecanla beklesem de sonuç hiçbir zaman aynı olamıyor :)

    YanıtlaSil

Yazılar hakkında fikirlerinizi paylaşın!